Освен, че имат вредно въздействие върху хората, ултравиолетовите лъчи могат лесно да повредят мебелите и интериора във Вашия дом. Когато слънчевите лъчи проникват редовно през прозорците Ви, Вашите мебели, дървени подове, килими, спално бельо и т.н., могат да загубят първоначалния си вид и да започнат преждевременно да стареят. Важно е да си зададем следния въпрос – могат ли завесите Ви да блокират ултравиолетовите лъчи и по този начин да предпазят вещите във Вашия дом? В тази статия ще разгледаме по-подробно тази тема. Само така ще можете да направите правилния избор следващия път, когато посетите нашия магазин за пердета по поръчка в София.

Завесите могат да блокират ултравиолетивите лъчи, но е важно да изберете подходящите тъкани. Доказано е, че завесите, изработени от полиестер, коприна, вълна и найлон са най-ефективни. Използването на завеси като защита от UV лъчи е най-простото решение за Вашия дом.

Подплатата на драперията, която е част от драперията и е разположена точно зад завесите, играе важна роля за защитата от UV лъчите. Хората често са склони да забравят този елемент, защото завесите и облицовката обикновено вървят заедно. Това обаче е най-важната част от прозореца, тъй като блокира вредните UV лъчи.

Подплатата на драперията обикновено е изработена от полиестер, който е материал, известен с ефективно блокиране на слънчева светлина и ултравиолетови лъчи. Ето защо, ако имате подплата за драперия, можете да използвате каквито завеси елаете, защото вече сте осигурили ефективна защита за Вашия дом.

 

Светлинни филтриращи завеси

Те са малко по-тежки, но в същото време не блокират напълно слънчевата светлина, навлизаща в стаите Ви. Това означава, че ако изберете тях, ще избегнете пълния мрак. Те са много ефективни, що се отнася до блокиране на вредните ултравиолетови лъчи, тъй като използват множество слоеве.

Направете правилния избор за пердета във Вашия дом и го защитете ефективно с продуктите от нашия магазин за пердета по поръчка в София. Нашите професионалисти Ви очакват!