Вероятно миете прозорците си често. Що се отнася до щорите или пердетата във Вашия дом, нещата не са чак толкова прости. Съществуват няколко стъпки, които със сигурност трябва да спазите, ако искате да ги запазите в добро състояние за възможно най-дълго време. Въпреки това, почистването на Вашите щори и завеси не е толкова трудно, колкото може би сте си мислили. В тази статия ще разгледаме по-подробно няколко начина за тяхното почистване. По този начин, Вие ще бъдете информирани за това как да поддържате продуктите, закупени от нашия магазин за пердета и щори в София.

Изпиране

Винаги следвайте инструкциите за пране на етикета на продукта. Използвайте препоръчителната програма за пране, обикновено това е програмата за вълна с по-лека центрофуга. Важно е нивото на водата да е високо, защото обилното количество вода щади материята на завесите. Ако имате по-големи пердета, по-добре ги изперете на два пъти, вместо да слагате и двете части в пералнята наведнъж.

Ако не сте сигурни как да ги изпирате, винаги можете да ги изперете ръчно. Дали ще използвате пералня или не, добра идея е да ги прострете, докато са още влажни. Така избягвате гънки, когато се сушат. Винаги използвайте центрофуга на ниски обороти – също така, използвайте хавлии за да попиете по-голямата част от водата, за запазите пода сух.

завеси София

Почистване на венециански щори

Най-лесният начин за почистването на този тип щори е с микрофибърна кърпа или специална четка. Хубаво е да се използва влажна или мокра кърпа, ако по щорите Ви има мазни петна. Ако петната са по-упорити, използвайте съвсем малко почистващ препарат, който не е агресивен и не може да увреди материята. Когато почиствате щорите, не ги сваляйте. Това само ще отнеме от времето Ви. Алуминиевите щори могат лесно да се пукнат от двете страни, така че, бъдете внимателни. Ако все пак решите да ги свалите, внимателно ги сложете в по-широк леген, във ваната или на пода под душа. След това ги измийте с мека четка и топла вода, щадящ почистващ препарат и малко оцет. Прострете ги и ги оставете да изсъхнат напълно, преди да ги закачите обратно на прозорците.

Почистване на вертикални щори

Този тип щори е най-добре да бъдат избърсвани от прах с чиста микрофибърна кърпа. Почистването трябва да бъде извършено с повишено внимание и много старателно. Препоръчително е за повечето модели на вертикални щори да бъдат измивани само със студена вода, тъй като издържат до максимум 30 градуса. Винаги четете наличните инструкции за почистване.

Заповядайте в нашия магазин за пердета и щори в София. Тук ще намерите подходящите за вас продукти на достъпна цена!