Ако е дошло време да смените старите пердета вкъщи, то най-вероятно се чудите каква материя и цвят да изберете. Един от все по-често търсените варианти са именно пердетата от лен, не само защото са от естествена материя, но и заради натуралния вид и чувство, които създават вкъщи. Днес ще Ви разкажем повече за предимствата на това да изберете ленени пердета за Вашия дом, а магазинът ни за пердета в София е винаги насреща, за да откриете правилното решение за дома и офиса.

Естествени материи

Въпреки че има голямо разнообразие от естествени и синтетични материи на пазара на пердета, все повече хора се връщат именно към натуралните тъкани, каквито са пердетата от лен. Пердетата от 100% лен са с нишки от растителен произход, което ги прави много леки, феерични и нежни. След първоначалното изглаждане, те падат много красиво надолу към пода. Тъй като са направени от ествени материали, ленените завеси създават усещане за живот и са чудесно допълнение към всеки интериор.

Практичност

Схващането, че материите от лен са трудни за поддръжка е грешно. Също както памучните материи, тези от лен могат да се перат в пералнята. Основната разлика е че трябва да изберете програма за деликатно пране на не повече от 40 градуса (което всъщност е приложимо за повечето видове пердета).

Дизайн

Едно от най-големите предимства на пердетата от лен, освен това че са направени от естествени материали и са лесни за поддръжка, е фактът че могат много лесно да се впишат в различни интериори. Независимо дали предпочитате Скандинавски интериои, бохо стил, или нещо по-традиционно, ленът е чудесен начин да завършите визията на всяко помещение. 

Ако се интересувате от качествени ленени пердета в София, то нашият магазин Ливиа-М е точното място за Вас. Освен пердета от лен, предлагаме и спално бельо и завивки с лен (и пълнеж от вълнена вата). Заповядайте при нас, очакваме Ви!