Магазин за пердета София

Завесите не са просто парче плат, което е окачено на прозорците за да придаде малко стил. Те са важни текстилни продукти, които осигуряват сянка, уединение и предпазват дома ни от любопитните очи навън. Има различни видове материи и текстури, които да използвате като завеси, но все пак остава фактът, че те изискват изключително внимание. Консултантите от нашия магазин за пердета в София са събрали няколко страхотни съвета, които задължително трябва да опитате, ако искате да се радвате на красиви и чисти завеси през цялата година.

 

Защитете пердетата във Вашия дом от праха и слънцето!

Независимо каква материя сте избрали, слънчевата светлина може да играе огромна роля за увреждане на завесите. Ето защо е важно да заложите на подплатени завеси. Също така се уверете, че всеки път когато почиствате дома си е добре да оберете праха от завесите с прахосмукачката или поне да ги разклатите леко за да не се насищат с прах.

 

Внимателно изпиране

Изпирането на завесите може да се окаже не чак толкова лесна стъпка от поддръжката им. Добре е да вземете предвид материята от която са направени, цвета, както и да се съобразите с препоръките посочени на етикета преди да ги пуснете в пералнята. В случай, че имате някакви съмнения, обаче, може да поставите малка част от перилния препарат в крайчето на пердето и да проверите дали плата няма да се повреди или свие или дали цвета няма да избледнее.

 

Грижа за фините материи

Завесите, изработени от дантела или други фини материи изискват допълнително внимание. Този тип пердета е добре да се перат на ръка за да може да се избегне увреждане на деликатната материя.

 

Поддръжка на плисета

Поддържането на добре оформени плисета на завесите може да бъде много трудно. Уверете се, че перете пердетата правилно, според инструкциите за плата. По този начин може да сте сигурни, че те винаги ще изглеждат свежи. А, ако се наложи гладене, то това винаги трябва да става от обратната страна.

Ако тези съвети са Ви харесали или имате желание да посетите нашия магазин за пердета в София, бъдете сигурни, че нашите консултанти ще Ви очакват и за тях ще бъде удоволствие да Ви помогнат с избора на завеси, както и да Ви отговорят на въпросите, свързани с правилната им поддръжка.