Пердетата са един от основните детайли, които могат да променят изцяло визията на помещението в което ги закачаме. Те могат да носят усещане за топлина, комфорт и уют и дори да добавят доза стил и цвят към иначе семплия дизайн на стаята.  

Въпреки че трябва да избираме пердета, които преди всичко са практични, то трябва и да помислим за техните цветове, шарка, дължина, начин на закачане и други детайли. Преди да се спрете на конкретен модел перде или завеса, се опитайте да си представите как ще стои в стаята. Ако например искате да направите просторно помещение по-уютно, тъмни изчистени пердета или такива с едри мотиви са подходящи. Но ако пък искате да пропускат повече светлина и все пак да ви скриват от външния свят, заложете на изчистени пердета в светъл тон.

Подберете пердетата си така че да се съчетават с някоя част от вече съществуващите детайли в помещението. Добра идея е да ги съчетаете с възглавничките на дивана или пък покривката на масата. Ако пък търсите пердета за спалнята, винаги може да ги съчетаете с любимия Ви спален комплект.

Разбира се, всичко това трябва да се съобрази с размера на стаята и количеството светлина, което влиза през прозорците. Често допускана грешка е да се купуват еднакви пердета за цялата къща, но както вече споменахме, е най-добре да се подбират според размера и цветовата палитра на стаята.

Ако все още се чудите на какви пердета да се спрете, разгледайте останалите статии в нашия блог. В тях ще откриете безценни съвети за това как да изберете подходящи корнизи, начин на закачване, дължина, цвят и маретия. В случай, че искате да получите професионална консултация, винаги сте добре дошли в магазина на Ливиа-М в София.

За повече информация и поръчки се обадете на телефон (088) 861-3429. Ще се радваме да Ви помогнем!