Съвети, които да следвате при избор на завеси

Цялостният изглед на една стая, както и усещането, което тя създава, зависи от много различни елементи. Един от тях, който хората честичко забравят е завесите. Те не само са нещо практично, но могат и да внесат истински уют в дома. За да изберете правилните завеси за дома си трябва да си зададете четири основни въпроса, които са:

1. В коя стая ще бъдат окачени?

2. От какъв материал искам да бъдат?                                                                

3. Какви цветове ще отиват най-много на стаята и мебелите?

4. На какъв корниз ще ги окачим?

 

стая с жълти завесиЗапомнете, че да окачите еднакви завеси във всички помещения във Вашия дом никак не е добра идея. Всяка стая си има собствени интериорни „решения“, който трябва да следвате. Всяка стая следва да има своя индивидуален стил, особено когато става дума за спалните на различните членове на семейството, хола и кухнята. Тъй като тези помещения са с различно предназначение или се използват от различни членове на семейството, би следвало техния интериор да отговаря на това.

За общите помещения като хол и кухня може да се спрете на пердета от полупрозначна материя, които сама да загатват за себе си. В спалните е добре да се спрете на по-плътни такива, за да създадете по-уютна атмосфера и да допринесете за чувството на уединение. Също така е добре да се съобразите с плътността на материала, от който завесите ще бъдат направени. Ако окачите такива от по-плътен материал в хола рискувате да „затворите“ помещението, което не е добре за мястото където ще прекарвате по-голяма част от деня, когато сте у дома. За по-слънчевите стаи не избирайте пердета от копринен материал, тъй като те избледняват бързо.

Когато избирате корнизи се съобразете с дължината на прозореца, както и с вида на корниза. Имате избор между дървени, пластмасови, струнни и метални. Съобразете ги с другите елементи от интериора на стаята Ви както и със завесите, които искате да окачите на тях.

За повече информация както и висококачествени текстилни изделия за дома, обърнете се към „Ливиа М“. Потърсете нашия магазин за пердета в град София или се обадете на (088) 861-3429, за да научите повече.