Завесите са неделима част от интериора на много домове. Те са красиви, функционални и перфектно допълват много помещения. Но за да бъдат окачени, първо трябва да е избран и подходящият корниз. За целта, трябва да имате предвид няколко фактора.

завеси СофияИнтериор. Този фактор е от изключителна важност, тъй като всеки детайл, включително и корниза, е част от дизайна на помещението. Ако например вашият интериор е модерен, би следвало да изберете корниз, който да се впише добре в обстановката. Това значи, че корниза с барокови мотиви няма да е най-добрият избор. Ако пък стаята е пълна със старинни и луксозни мебели, не е добра идея да се спирате на корнизи с изчистен и модернистичен дизайн.

Завеси. Те разбира се също са от изключителна важност. Трябва да изберете завесите преди корниза, за да сте наясно с начина по който трябва да бъдат окачени. Така ще можете да търсите корзини само от типа, който Ви интересува.

Брой редове. Ако искате да имате и пердета, и завеси, ще трябва да се спрете на двуреден корниз. В случай, че желаете само пердета, еднореден корзин ще Ви бъде напълно достатъчен. Но ако пък искате да комбинирате повече пердета и завеси за по ефектна визия, може да се спрете и на триреден корниз.

Размер на стаята. Това също трябва да бъде взето предвид. Например, ако помещението е малко, корниз, който стърчи извън линията на прозореца може да го накара да изглежда още по-малко. Също така, ако таванът е нисък и поставите корнизите още по-ниско, може да го смалите съвсем. Затова е по-добре да ги окачите директно на тавана.

В случай, че още не сте избрали завеси за вашия дом, обърнете се към фирма „Ливиа-М“. Ние сме специалисти в изработката на висококачествени текстилни изделия и при нас винаги може да намерите това, което търсите. Може да посетите нашето ателие за пердета и завеси София или да получите повече информация на телефон (088) 861 3429. Очакваме ви!