Как да избираме дължината и подплатата на пердета и завеси

 

Стая с красиви пердетаКакто обяснихме в предишната си публикация, пердетата могат да допринесат значително за подобряване вида на една стая, ако са подбрани правилно. Техните цвят, материя, дължина и подплата са от изключителна важност, както и това дали са правени специално за Вас или е готов за покупка модел. И за да довършим списъка си със съвети, в днешната статия ще Ви разкажем повече за дължината и подплатата на различните завеси и как да изберем правилните такива.

Преди да изкарате метъра, решете колко сантиметра над горната рамка на прозореца искате да окачите завесите. Имайте предвид, че когато ги закачите високо над рамката на прозореца, това ще създаде оптична илюзия и ще накара стаята да изглежда по-висока. Интериорните дизайнери често ги окачват на около 15 сантиметра над рамката, но в случай, че искате да създадете още по-драматична визия, може да ги окачите и по-високо.

Измерете разстоянието от мястото където искате да окачите завесите до пода. Ако търсите по- традиционна визия и искате завесите да се подвиват леко върху земята, трябва да добавите 3-4 сантиметра към дължината им. А за по-модерна визия, изребете такива, чиито ръб ще пада точно върху пода.

Когато измервате ширината на прозорците, добавете 10-20 сантиметра от двете страни и удвоете цялото число, за да сте сигурни, че ще имате „пълна“ завеса. По този начин, ако искате да се скриете от слънчевата светлина, ще може да го направите без проблем, тъй като допълнителните сантиметри от материята ще Ви помогнат да закриете целите прозорци.

В случай, че сте прочели всички наши съвети за това как да изберете правилните завеси за Вашия дом, време е да направите покупката. Ако предпочитате да закупите пердета по поръчка и живеете в град София, посетете шоу-рума на „Ливиа-М“ или се свържете с нас на телефон – (088) 861 3429. Заедно с нашите специалисти може да изберете дизайн, който перфектно да допълва интериора на Вашия дом.