В много домакинства прането на пердетата се извършва 4 пъти годишно. Това е златното правило на всяка домакиня, която иска нейните пердета да изглеждат добре и да не задържат много прах. Но прането е само един от начините, по които може да ги освежите. Някои хора обичат да украсяват своите пердета и завеси за всеки сезон. Например, през есента прикачват жълти, оранжеви и червени листа, през зимата звънчета и панделки, през пролетта малки яйчица, а през лятото цветчета или пък лъскави лентички напомнящи на морето. Но това са само няколко простички идеи, а вариантите са безкрайни.

Педета СофияТъмните дълги завеси ще изолират дома Ви от външния свят през нощта, а през деня ще подчертават гледката навън. В детската стая може да изберете такива с различни дължини и десени, за да внесете малко свежо настроение. Ако пък харесвате настоящият им вид, но ви се иска да ги разнообразите съвсем леко, може да добавите няколко пъстри ленти, с които да ги прикрепвате встрани. За тази цел може да използвате ефирни материи  или дори широки шалове.

Възможно е да се спрете на завеси, които са комбинация от светли и тъмни, по-леки и по-плътни материи. Ако горната им част е светла, тя ще пропуска повече светлина, а тъмната долу ще скрива помещението от любопитните погледи на съседите Ви.

Вариантите на пазара са многобройни, но винаги може да се обърнете и към фирма, която да изработи точно това, което искате. Без значение на кой от двата варианта ще се спрете, ще трябва предварително да имате представа какво ще пасне на интериора Ви и каква функция искате да изпълняват. В случай, че имате нужда от съвет относно цветовете, материите и начина на закрепване, винаги може да се обърнете към „Ливиа-М“. Нашето ателие за пердета се намира в град София, но в случай, че нямате възможност да дойдете на място, винаги може да ни зададете въпросите си на телефон (088) 861 3429.