Търсите нови завеси и пердета за Вашия дом, по-специално за хола? Ако тази задача Ви затруднява и не знаете от къде да започнете, нашата статия ще Ви е от помощ. Ето и няколко полезни съвета, за това как да изберем красиви и функционални пердета за нашия хол.

Пердетата и завесите изработени от различни платове имат различна пропускливост на светлината. Това е един от основните фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате нови пердета. Тежките, плътни завеси ще спират слънчевите лъчи, както и ще скриват външния свят от очите Ви и ще създават чувство за лукс и усамотение. В стаи, в които не е нужна такава дискретност можете да заложите и на нещо по-леко и ефирно. Може да изберете по-тънки пердета, които ще пропускат светлината през деня и ще допринасят за уюта на помещението.

В момента може да намерите изключително голямо разнообразие от материи и комбинации от различни тъкани, които могат да бъдат използвани за направата на пердета. Изберете материя, която харесвате и която не би избеляла само след няколко месеца, особено ако помещението е по-слънчево. Въпреки че коприната е луксозна и елегантна материя, тя изключително бързо губи своя цвят. Поради тази причина много хора избират полупрозрачни пердета, които са идеални за почти всяко помещение.

Най-важното, когато избирате пердета и завеси за хола, е разбира се, те да си подхождат с останалата част от помещението. Но това не значи, че те трябва да са в същия цвят като дамаската на дивана например. Добре е те да бъдат в една цветова гама, но в различни нюанси или в два различни цвята, които си подхождат. Също така, изберете материя, които подхожда на останалите материи в декора на стаята.

В случай, че търсите пердета в София за Вашия дом, посетете ателието за поръчки на Лидия-М. При нас може да избирате от много различни материи, плътности и цветове. Ако имате въпроси, потърсете ни на (088) 861 3429. Очакваме Вашите обаждания!